*

Vesa Kanniainen

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 2 min 6 s sitten

”En ole koskaan nähnyt Suomen terveyspolitiikkaa niin sekaisin kuin nyt” - HUS-pomolta raju ulostulo HS:ssa

12 min 46 s ago

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin toimitusjohtaja Aki Lindén arvostelee suorin sanoin suomalaista terveyspolitiikkaa. 

–En ole koskaan nähnyt Suomen terveyspolitiikka yhtä sekaisin kuin nyt, hän toteaa lauantaina Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan.

–Valtiovalta ja osa kunnista näyttävät menettäneen kokonaan otteen terveydenhuollosta, joka siirtyy ryminällä markkinavoimien ohjaukseen, Lindén jatkaa.

Nyt se on totta: Länsimetro aloitti - ”Kaikki sujui, lipun osto onnistui, porukat iloisella päällä”

38 min 57 s ago

Länsimetro aloitti liikennöinnin Espoon Matinkylästä Helsinkiin varhain lauantaiaamuna. 

Metron uudella osuudella Matinkylästä Helsingin Ruoholahteen on kahdeksan uutta asemaa: Lauttasaari, Koivusaari, Keilaniemi, Aalto-yliopisto, Tapiola, Urheilupuisto, Niittykumpu ja Matinkylä. Länsimetroa liikennöidään kahdella linjalla: Matinkylä–Vuosaari ja Tapiola–Mellunmäki. 

Tappara tylynä Ilvekselle, HIFK:lle ei vieläkään vierasvoittoa

9 tuntia 45 min ago

Tapparan alkusyksyn alavire on vaihtunut voittokulkuun. Perjantaina Tappara voitti paikallisottelussa Ilveksen 4-1 ja nousi sarjan kakkospaikalle TPS:n edelle.

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi oli pettynyt mies ottelun jälkeen. Erityisesti häntä kuumensi tilanne, missä Ilvekselle vihellettiin joukkuerangaistus liian monesta pelaajasta jäällä.

- Puolitoista vuotta katsoo näitä ja joka fifty–fifty-tilanne menee tuonne, niin jossain vaiheessa meikäläiselläkin kilahtaa, Kivi sanoi Aamulehden mukaan.

Jokereille tuli ”ohipeli”

18.11.2017 00:39

Jokerit pelasi jääkiekon KHL:ssä lauantaina yhden kauden heikoimmista otteluistaan. HK Sotshi sai ”halvan” voiton maalein 3-2.

- Meillä oli riittävästi maalipaikkoja tehdä lisääkin maaleja. Ylivoimia oli riittävä määrä, mutta emme käyttäneet niitä hyväksemme, Jokerien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Jalonen ei peitellyt pettymystään.

”Kolmen vuoden hyväksikäytöstä 1,5 vuotta ehdollista?” – Kansanedustaja vaatii tuomioiden koventamista

17.11.2017 19:30

Kansanedustaja Pia Kauman (kok.) mielestä tiettyjen rikosten rangaistuksia tulisi tiukentaa niin sanotun kansan oikeustajun mukaisesti.

Oikeusministeriön tutkimuksessa selvisi, että kansalaiset antaisivat tuomareita ankarampia rangaistuksia muun muassa rattijuopoille, seksuaalirikollisille ja lähisuhteessa väkivaltaan syyllistyville.

Sipilän erityisavustaja myöntää virheensä TE:ssä: ”Se kuulosti ja kuulostaa edelleen uskomattomalta”

17.11.2017 18:19

Pääministeri Juha Sipilän poliittinen erityisavustaja Riina Nevamäki selittää Talouselämälle lausuntoaan niin sanotussa peräkonttikohussa. Nevamäki kiisti aiemmin ”uskomattomana väitteenä” lehtitiedot valtiosihteerin matkasta auton takakontissa.

Norjan yleisradio julkaisi videon tulipallosta laskeutumassa alas

17.11.2017 17:27

Suomen Lapissa hämmästyttänyt tulipallo aiheutti ihmetystä ja pelkoakin myös Norjan puolella erityisesti Finnmarkin alueella. Norjan yleisradioyhtiö NRK julkaisi perjantaina videon, jossa näyttävä valoilmiö näyttää laskeutuvan Maahan.

Matti Vanhanen pääsi sairaalasta – kampanja jatkuu mutta ”lepopäiviäkin tarvitaan”

17.11.2017 16:46

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen on päässyt sairaalasta, jonne hän joutui rytmihäiriön vuoksi.

Vanhanen jatkaa kampanjaansa, mutta aloittaa rauhallisesti.

– Pääsin sairaalasta. Kiitos Meilahteen sen eri osastojen henkilökunnalle. Rytmihäiriötä hoidetaan nyt lääkkein ja lähiviikkoina tullee vielä yksi hoitokerta sairaalassa. Palaan presidentinvaalityöhön lauantaina Vihdissä. Lähiviikkojen ohjelmaa saatetaan suunnitellusta vähän säätää, jotta päivät pysyvät järkevän mittaisina ja lepopäiviäkin tarvitaan, Vanhanen kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Puhuiko Sipilä eduskunnassa ”muunneltua totuutta”? – Poliisin tutkinta ei anna vastausta

17.11.2017 15:33
Poliisin esitutkinta niin kutsutussa peräkonttigatessa ei tuonut selvyyttä siihen, puhuiko pääministeri Juha Sipilä (kesk.) muunneltua totuutta eli palturia eduskunnassa viikko sitten kyselytunnilla.   Kyselytunnilla vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson tivasi Sipilältä vastausta Aamulehden ja Iltalehden uutiseen, jonka mukaan tuolloin vielä perussuomalaisten ulkoministerinä toimineen Timo Soinin (sin.) valtiosihteeri Samuli Virtanen poistui pääministerin virka-asunnolta Kesärannasta auton peräkontissa.  

Lentopallo saamassa oman ”NHL:nsä”

17.11.2017 14:30

Lentopallo on yksi maailman suosituimmista palloilulajeista. Kesäolympiakisoissa lentopallo haastaa katsojaluvuissa jopa koripalloa, vaikka lentiksellä ei ole NBA:n kaltaista valovoimasta rahakasta ammattilaissarjaa.

Pohjois-Amerikassa lentopalloa pelataan paljon, mutta isoja rahoja siinä ei liiku, eikä rahakasta ammattilaissarjaa ole. Muutos on kuitenkin tuloillaan, kun Yhdysvalloissa aloittaa vihdoin miesten lentopallon ammattilaisliiga. Liiga on nimeltään National Volleyball Association, NVA.

Poliisi vahvistaa peräkonttitempun: Valtiosihteeri Virtanen myöntänyt teon

17.11.2017 14:30

Helsingin poliisi kertoo saaneensa valmiiksi esitutkinnan Kesärannan niin sanotusta peräkonttikohusta ja hallituspuolueiden neuvotteluiden jälkeen tapahtuneesta liikennerikkomuksesta.

– Esitutkinnassa selvisi, että liikennerikkomuksesta epäilty meni auton takakonttiin ja kulki siellä muutaman kymmenen metrin matkan yleisellä tiellä noudattamatta tieliikennelain mukaista turvavyön käyttövelvollisuutta, poliisi kertoo.

Tässä paras video Lapin tulipallosta toistaiseksi: ”Iho aivan kananlihalla”

17.11.2017 13:46

Pohjois-Suomen taivaan torstaina valaisseesta tulipallosta on tallentunut useita videoita muun muassa ihmisten revontulikameroille. Niistä kenties vaikuttavin on utsjokilaisen revontulimatkoja järjestävän Aurora Service Toursin video, jota Tähdet ja avaruus -lehti ja tähtitieteellinen yhdistys Ursa hehkuttavat toistaiseksi parhaaksi tallenteeksi. Video on kuvattu Inarin Kaamasessa.

Jussi Halla-aholta vaatimus omille: Riitely loikkareiden kanssa lopetettava – muille herkkua, meille haittaa

17.11.2017 12:37

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho katsoo, että puolueen edustajien tulisi lopettaa julkinen riitely puolueesta loikanneiden sinisten kanssa.

–Sanailu sinisten kanssa on syytä lopettaa, vaikka itse kullakin on ymmärrettävästi kiusaus siihen osallistua. Etenkin kun toimittajat meitä siitä jatkuvasti tenttaavat, Halla-aho sanoo perussuomalaisten puoluetoimistolla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Jari Lindströmiltä yllättävä ilmoitus – ”Olen valmis ehdokkaaksi”

17.11.2017 11:52

Työministeri Jari Lindström (sin.) kertoo, ettei hän kuitenkaan ole jättämässä valtakunnan politiikkaa.

–Olen löytänyt taas löytänyt sen saman innon ja palon, jonka vuoksi lähdin aikanaan politiikkaan, Lindström kertoo sinisten tiedotteessa.

Lindström sanoo olevansa valmis asettumaan ehdolle kevään 2019 eduskuntavaaleissa.

Saksan vaaleista kohta 2kk, Merkelillä ei vieläkään hallitusta – Suurin syy: maahanmuutto

17.11.2017 11:36

Saksan hallitustunnusteluissa otettiin perjantain vastaisena yönä aikalisä, kun hallitukseen aikovat puolueet eli kristillisdemokraatit, liberaalit ja vihreät eivät päässeet sopuun yhteisistä ohjelmatavoitteistaan. Kiistaa on edelleen mm. maahanmuuttopolitiikassa.

Ulospääsyä yritetään viikonlopun ylimääräisissä neuvotteluissa; maahanmuutto pahin kanto kaskessa.

50 000 työntekijän liitto kypsyi sote-uudistukseen: ”Juuri kukaan ei tunnu enää uskovan”

17.11.2017 11:09

Sote-uudistuksen valinnanvapauden lakiesityksessä ei ole lainkaan huomioitu henkilöstöä ja luottamus alkaa loppua, varoittaa Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki.

–Henkilöstölle alansa asiantuntijoina tulee antaa nykyistä huomattavasti merkittävämpi rooli ja suurempi painoarvo sote- ja maakuntauudistuksesta päätettäessä, Pihlajamäki vaatii puheessaan.

Kuluttajaliitolta avoin kirje: Häpeällistä toimintaa, Finnair

17.11.2017 10:22

Finnair ei ole maksanut kuluttajille EU:n ylivarausasetuksen mukaisia korvauksia kokonaan, syyttää Kuluttajaliiton avoin kirje. Liitto syyttää Finnairia kuluttajien oikeuksien polkemisesta ja pitää sitä häpeällisenä.

Lentoyhtiö Finnairilla menee taloudellisesti paremmin kuin vuosiin ja yhtiön osake on yksi pörssin kuluvan vuoden voittajista.

Kaikilla rintamilla ei mene yhtä vahvasti, sillä Kuluttajaliiton mitta on täyttynyt Finnairin suhteen.

Työllistämiseen mallia vuokratyöfirmoilta? Etla: Näin kokeilu onnistui

17.11.2017 09:49

Niin kutsuttu työpankkimalli on selvästi edistänyt pitkäaikaistyöttömien ja osatyökykyisten työllistymistä avoimille työmarkkinoille. Erityisesti työpankit onnistuivat parantamaan työttömien nuorten paluuta työelämään, selviää Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan julkistamasta tutkimusraportista.

Hypo: Asuntojen hinnat laskevat tylysti kolmessa K-kaupungissa – Pk-seutu repii eroa

17.11.2017 08:56

Vanhojen asuntojen hinta- ja kauppamäärätiedot yhdistävä Hypon Asuntoindeksi kertoo asuntomarkkinoiden kysynnän kasvaneen kiivaasti pk-seudulla ja tasaisesti Tampereella. Turussa indeksi niiasi, mutta suuria johtopäätöksiä ei laskusta voi tehdä.

–Isojen kaupunkien hyvä vire ei tule yllätyksenä, mutta pk-seudun vauhti tulee. Ero muuhun maahan repeää ripeää vauhtia tällä menolla, kirjoittaa Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus katsauksessa.

Ässien tappiokierteelle jatkoa

17.11.2017 00:30

Porin Ässät hävisi jääkiekon Liigan torstain kotiottelussaan JYPille 1-3. Tasainen peli ratkesi toisen erän alkuun, kun JYP siirtyi reilussa puolessatoista minuutissa 2-0 -johtoon. Paluumuuttaja Sakari Salmisen maali ei Ässille riittänyt.

- Kyllä joukkue oli tänään pelivalmis ja pystyttiin tappamaan se Ässien paras momentumi pois siitä ekasta erästä. Toisessa erässä hyvin tapettiin jäähyjä. Tänään täytyy antaa iso kiitos meidän av-pelaajille, kiitteli JYPin valmentaja Marko Virtanen lehdistötilaisuudessa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat